Nu har det börjat röra sig

Äntligen känner jag något i magen varje dag. Helt underbart. =) Va på MVC idag med Filip. Han va inte överlycklig för att få va där. Han blev rädd både när dom skulle kolla mitt blodtryck och lyssna på hjärtljuden. Men mellan hans skrik hörde jag det lilla hjärtat slå där inne. Jätte skönt. Nu ska jag inte dit igen förrän den 30 oktober så man får längta lite.

Helgen va super skön!
I fredags gjorde vi inte mycket. Tog det lungt hemma.
Men i lördags morse blev det tidig väckning av Filip, han vaknar bara tidigare och tidigare.
Gjorde inte så mycket på förmiddan, vid lunch åkte vi och lämnade Filip hos mina päron. Va inga problem alls, jätte skönt.

Sen åkte vi hem för att ta det lite lungt, äta lunch och göra oss klara för kvällen. Nu saknade jag verkligen ett badkar som vi hade i Vallentuna. Men det ska väl inhandlas inom en snar framtid.
Vi skulle egentligen käkat i stan på en restaurang men fick veta att dom hade stängt ner. Jätte synd.

Sen tänkte vi att aja, vi käkar i väsby. Alla har pratat så bra om Stazione, så vi gick dit. Dom skulle ha god black and white. Men när vi kollade menyn där så fanns det bar pizza och pasta. Vi åt där iaf och det va väl okej, men inte mer. Så det blir aldrig mer mat där iaf.

Åkte direkt sen till djurgårn och till Cirkus. Hade ju längtat en hel del. Men även läst att humorn i revyn skulle vara rätt ojämn och det stämde. Men det mesta va väldigt roligt. Marcus satt o klagade för någon satt o släppte sig flera gånger under första delen. Inte ens att dom körde med motorcykeln på scen hjälpte.

Efter revyn tog vi taxi direkt hem för vi tänkte att vi skulle va lite pigga och inte total slockna när vi kom hem.
Men vi satt bara i soffan ett tag och pratade innan båda va helt slut. Så det blev ganska tidigt ändå. Hehe. Så blir det när småbarns föräldrar ska gå ut. =)
Och jag är ju så himla kvällstrött nu så det är inte sant.
Det var iaf extremt skönt att kunna gå o lägga sig och veta att man inte skulle bli väckt tidigt av nån som skriker på en. =)

Vi sov till 10.30!!!! Vilken lyx! Och frukost åt vi när klockan närmade sig 12. Frågan är om det va det bästa på hela helgen.
Näst intill iaf. Det va nog lite bättre att få hämta hem vår lille prins. Han hade haft det jätte bra och skött sig fint.
Gnäll blev det när vi kom efter varsin stooor kram och puss.

När vi kom hem gick vi direkt ut i skogen, va ju så underbart väder så inne kunde vi ju inte sitta. Filip gick och hoppade från stenar *BAM* och plockade kottar.

Imorrn är det jobb igen. Men bara till 16.00 så jag hinner iaf komma hem o träffa Filip och äta middag me Marcus, dom allra bästa pojkarna på denna jord!
Kunde inte va lyckligare med några andra.

Ikväll blir det sängen tidigt, ska kolla färdigt Idol bara. Va någon som väckte mej 05.38 imorse. Alldeles för tidigt!
Kramar

Första föräldramötet och rörelsen!

Igår va vi på vårt första föräldramötet. Va helt okej, kul att träffa dom andra föräldrarna och även få veta lite mer om vad Filip har för sig på dagarna och hur dom arbetar. Fick en annan bild av förskolelärarna, en possitiv förändring. =)
Fick även veta att Filip (som är den yngsta på avd.) är super populär bland dom större barnen. Det värmde i hjärtat. Vår lille tomte.

Filip på Öland, diggandes till "Killarna".


Kl.18 kom Agnetha (Marcus syrra), Jimmy och Max hem till oss. Dom va barnvakter medans vi va på mötet. Det hade gått super bra att lägga Filip och han hade somnat utan ett pip i sängen.  Jätte duktigt. Det som va tråkigt va att Max blev så svullen i ögonen och helt röd pga katten att han och Jimmy gick ut o satte sig i bilen. Agnetha kände oxå av och hade stått ute på balkongen en liten stund när vi kom  tillbaka. Vi hade stängt in Felix i sovrummet men det dög inte åt herrn. Och han behövde inte gå på lådan eller så heller. Va bara nyfiken som vanligt.

När vi gick o la oss kände jag att det rörde sig i magen. Satte händerna mot och kände en liten puff på vänster sidan. Helt underbart! Har ju knappt känt nåt. Skönt att veta att den lilla lever om där inne. Hoppades att Marcus skulle få sig en spark på handen också men när han la handen där så blev det lugnt i magen. Får se ikväll då.

Längtar till imorrn. Vid lunch (som är runt kl.11 hos oss nu förtiden) ska vi lämna Filip hos päronen. Han ska sova borta första natten utan oss. Iofs blev vi ju tvugna o bo hos päronen ett tag när vi hade fått riva upp hela lägenheten så han känner sig nog ganska hemma där. Så det kommer nog gå bra.

Sen åker vi hem. Tar det lite lugnt, gör oss klara i lugn o ro. Och åker sen in till stan för att käka. Efter det blir det promenad till djurgårn för att sen gå till Cirkus o se Uggla, Rheborg och Ulvesson. Hoppas att det är bättre än vad jag läst om hittitlls. Men det blir iaf en kväll med bara mej o Marcus. =)
Sen blir det taxi hem o bara softa. ska bli så skönt me en sovmorgon också. Ska hämta Filip på eftermiddan på söndag.
Då lär vi båda sakna vår lille prins!

Nu blir det lite tv tittande. Är helt slut efter idag, löningsfredag som det är.
Jobb nästa gång på tisdag igen. Då kommer Nevin tebax också, super kul!

Kramar

Jobb helg!



VÅRT LILLA BUSFRÖ!

Måste säga att det känns på nåt sätt lättare att jobba nu än förut. Kanske för att jag inte jobbar så överdrivet många dar i veckan. Och för att det är skönt att göra nånting annat än o va me den lille prinsen hela dagarna. Även fast han såklart är så himla underbar.

Roligare och roligare för varje dag som går. Han har så mycket för sig att man undrar vad som igentligen sker i huvudet på honom. Som han lyser upp när man skrattar och han tror att det är åt honom och han drar på som bara den för att spexa ännu mer. hehe. Sötis!

Idag va jag och Filip till öppnis. Kändes lite kosntigt utan någon från föräldragruppen. Men det va såklart andra barn där. Men vi har ju hängt ihop så mycket så lite konstigt är det allt.
Va ensamma där en stund innan det började ramla in lite fler barn. =)

Imorrn är det jobb, 11-19. Se om man känner av i höften och nedre ryggen. Men som sagt lite skönt ändå att göra nåt annat.

Konstaterade idag att det är dags att förnya garderoben. Samtidigt känns det  lite dumt med tanke på att magen bara blir större och större. Så kanske skulle va smartare att vänta tills den lille tittat ut. =)
Men lite kläder måste jag ha iaf. Det jag har börjar bli lite slitet tycker jag.
Marcus måste också förnya garderoben. Han skiter iofs fullständigt i kläder men det gör inte jag. Han skulle klara sig med 2 par byxor, lite tröjor osv. Så där ska vi slösa lite pengar. =)

Filip behöver vinterkläder. Börjar ju bli kallt ute. Brrrr! Tur att vi har vår fina lilla "eldstad". Måste fixa till vardagsrummet bara. Eftersom det blir julfirande hemma i år så MÅSTE det va klart tills dess.
Fast iofs är jag glad bara vi får bo hemma i år. INGA fuktskador nu!

Hör att sängen ropar nu. Är ju som sagt väldigt kvällstrött nu för tiden.
Kram kram

Trötter!

E helt slut på kvällarna nu.
Det är ju nästan så att man skäms, gick o la mej 20.30 i lördags. Sov som en stock 21.30 sa Marcus. Hehe.
Men all energi går ju till Filip på dagarna.

I lördags va vi på lunch hos Monica, Per och lilla Wilma i deras nya fina hus. Filip blev super trött och inte på sitt bästa humör. Men trevligt ändå.
I söndags åkte vi till Norsborg för att hämta några data grejer Marcus skulle få. Va ett himla pådrag just där vi va för att någon smart person slängt en fimp i en papperskorg på 3e våningen.
Fast va ganska glad att det va fullt med brandmän, poliser och räddningstjänst för jag kände mej lite lost med folket där. Hade nog suttit kvar i bilen om inte dom hade varit där. Och LÅST dörrarna. Hehe.

Sen åkte vi vidare till Marcus kompis Martin vid Tullinge strand. Filip träffade hans hund Louise första gången och hon är ju så underbar! Höll världens koll på honom när han drog runt ute på tomten. Som vanligt har inte vi världens bästa lokalsinne men hem va inga problem iaf. =)

I måndags gick jag till öppnis me Filip. Monica va där me Wilma sista gången nu innan hon börjar jobba. Catrin va där me Zaba också. Jätte skönt att vi båda är lediga på måndagar så man kan träffas där.

Annars rullar livet på som vanligt. Har inte känt några riktiga sparkar än. Känner mest på jobbet när man är uppe i varv. Längtar verkligen tills man känner det där mysiga. Och att Marcus ska få känna utanför magen igen. =)
Han va förresten helt underbar i lördags, fick en genomgående massage. Hur skönt som helst för jag har verkligen känt av i ryggen att man har börjat jobba igen. Tar väl ett tag att vänja sig.

Imorrn blir det nog öppnis på förmiddan.
Ska ringa runt lite och kolla vad det kostar att byta ut köksluckorna. Börjar brinna i fingrarna att det alrig blir gjort. Det blir iaf garanterat omlackering av luckorna om inte nya.
Och kakel har vi börjat leta efter. Vet ju på ett ungefär vad jag vill ha. Ska bara tala om för Marcus att det är vad han också vill ha. Haha.
Sen är det tapeterna i vardagsrummet. Men måste börja i nån ände nu, känner jag.

Filip ute i sandlådan. Usch vilket väder!



Sett den lilla!

Imorse va vi iväg till Ks. Vi va lite tidsoptimister och jag trodde verkligen att dom skulle säga nä, ursäkta men ni missade tiden, boka en ny,
Jag som vart lite orolig för att allt inte stod rätt till i magen. Höll på o få tuppjukk! Men det gick bra. Där inne sprattlades det på ordentligt. Blir kanske kanske kanske en tjej denna gång. Den lilla höll händerna för så det va inte lätt för henne att se. Hehe.
Blir nog ett till UL senare för att se va det är. Lovade ju Marcus att vi skulle titta denna gång. Och jag e nyfiken själv. =)
Bebisen verkade iaf må bra och det är ju det viktigaste såklart. Känner mej mycket lugnare nu. Får väl räkna med att inte känna lika mycket sparkar denna gång för livmodern ligger i framvägg.



Filip va hos mina päron så länge. Han hade ju inte bråttom hem direkt. Så vi stannade o fikade. Dom hade köpt massa leksaker och böcker, så det va mycket nytt att leka med där. Ritat en tavla hade han gjort oxå. Jäääätte fin såklart. Haha.

Vi passade även på att visa bilen på IFs drive-in besiktning pga parkeringsskadan vid Hemköp innan semestern. Så nu är det bara att vänta på att dom ringer från IF och se om dom betalar för kalaset eller inte. Måste byta hela motorhuven.

Annars blir det lungt idag. Ska laga lite mat som ska in i frysen. Det är nog det enda som står på listan. Hoppas på att det inte börjar regna kan man gå ut lite med Filip sen får han leka lite i sandlådan. Stövlarna är kvar på dagis. Måste köpa ett par hem oxå.

Imorrn blir der öppnis. Va där i måndags och då va Filip lite orolig i början att han skulle bli lämnad där precis som på dagis. Men efter ett tag gick det bättre. Jätte skönt att dom har öppnat igen så man kan gå dit, är ju bra mycket roligare än att va hemma. Jobbar sen bara på fredag och ledig helgen. Suuuper skönt.
Ska passa på o kolla klart på Sex and the City filmen nu medans Filip sover middag.

Kram kram

Första jobb helgen avklarad!

Så, har jobbat min första vecka nu efter mammaledigheten. Känns fortfarande bra förutom värken i axlarna. Märkte att det finns några "gamlingar" kvar på willys så det va jätte roligt.
Har kännts super konstigt att inte va me Filip, samtidigt jätte skönt att kunna sitta ner på rasten i lugn och ro o snacka eller läsa tidningen utan någon som drar i en.

Blir ju så himla glad när jag kommer hem oxå. Som idag då kommer Filip springade och ger en super stooor kram. Gullungen! Tur att jag inte jobbar 5 dar i veckan 7-5. Kan inte va utan honom sååå mycket. Känns alldeles lagom att börja såhär. =)

Helgen har alltså varit lugn annars. Marcus har fått va me Filip hela helgen och jag märker på Filip att han har haft hur kul som helst. Min fin fina familj!'

På onsdag är det dags att titta på nästa lilla familjemedlem. Har ju varit lite orolig att det inte står riktigt rätt till, men det säger Marcus att jag va me Filip me. Tyckte jag kände nåt på jobbet idag, men jag är osäker. Har även för mej att magen va större, men det kanske är för att man kommer ihåg den enorma magen i slutet av graviditeten.
Längtar jätte mycket till onsdag för att få veta hur det står till.

Imorrn är jag ledig så då blir det öppnis. Träffa Monica, Wilma och Linda skulle dit me Melwin oxå. Se om det har kommit dit några nya oxå, spännande.
Blir nog även storhandling imorrn. Inte helt tomt i skåpen men har inget som passar ihop så kan ju inte göra nån vettig mat.

Nu blir det duschen och sen film i sängen. Marcus fick äntligen lite mer fart på nätet så ikväll blir det sex and the city filmen. =)

Kram

Vart tar dagarna vägen?

Så har över en vecka gått sen jag skrev. Känns som om man vaknar och går o lägger sig. Vad händer med tiden där emellan?

I fredags va vi hos päronen och käkade lite kräftor. Filip va inte alls med på noterna och ville bara äta grönsaker och smörgåsrån. Han är avaktande mot väldigt mycket just nu.
Han blev även super trött så jag och Marcus åkte hem för att hämta extra sängen. Åkte väl hem nångång vid 1 tiden på natten. Jätte förvånad över att päronen lyckades hålla sig vakna så länge. Hehe.

I lördags va det Claes 30 års fest. God mat och kul att se att dom hade fixat så fint för honom och hans kompis Linnea. Det va full fart med Häggarna som spelade. Fast av oss tre var det bara Filip som dansade. Blev inte så sent då iaf. Släppte av My och Sebbe vid Helenelund och åkte sen hem efter ett kort stopp på Hemköp.



I söndags kom Agnetha, päronen och Odd, Birgitta och Frida för att fira Marcus. Blev lite fika bara men kul att träffa alla.
Filip va helt slut efter den helgen.

Han har varit dålig i magen också i 1 veckas tid. Inte så kul att gå in i hans rum på morgonen och det första man känner är den "härliga" lukten och det bara är att duscha Filip och fylla tvättmaskinen. Men det är ju såklart mest synd om honom. Han har inte varit sitt vanliga glada jag.

Nu under veckan vill han knappt gå till dagis. Han förstår ju vad som händer. Men i tisdags när jag började jobba så gick det ganska bra.

Och vad skönt det va att få börja jobba. Kom in i jobbet snabbt och märkte till min fasa att vissa plu koder faktiskt sitter kvar i huvudet efter 1,5 år. Känner att man borde kanske försökt göra nåt vettigare med den platsen i hjärnan.
Men det underlättar ju nu när man börjar jobba igen iofs. =)

Imorrn är det dags igen. Se hur jag orkar köra på kvällarna. Är ju helt slut kl.19. Men det är bara att kämpa på.
Ska krypa ner i sängen nu iaf. Ska ju upp me Filip imorrn oxå.



Filip va förresten super duktig idag på sin 18 månaders kontroll. Kunde allt dom frågade om och visst grät han när han fick sprutan men det gick över fort. Lille älsklingen! Tänkte att han skulle få nån liten leksak eftersom han varit så duktig. gick in på BR leksaker och tänkte att han kunde ta nåt plastdjur. Dom kan ju inte kosta så mycket tänkte jag. han tog en elefant och ett lejon och när jag skulle betala blev det visst 130kr! Aja, han hade ju fått ta dom så så fick det bli.
Hehe. Han lekte massor me dom här hemma iaf. Ryter som ett lejon hela tiden. Sötnos!

Kram

RSS 2.0