Så härligt med snö!

Vilken mysig helg vi har haft.
I fredags slutade jag lite tidigare på jobbet då min lunch rast blev så pass försenad så jag tyckte att jag lika gärna kunde hoppa den och gå hem lite tidigare istället.
Vi tog det lugnt hemma och bara mööös.

Igår gick vi ut på förmiddan, trodde Filip skulle tycka att det var jätte roligt med snö. Men inte det. Han tyckte att det va lite läskigt. Våran HEMAN! Men efter att han hade fått en hink och spade i handen skulle han iaf göra kaka. Så då gick det lite bättre.
På eftermiddan åkte vi och handlade lite. Bland annat pepparkaksdeg, så vi kunde baka lite med Filip.
Han verkade veta precis hur man skulle göra, har nog fått leka med lera eller så på dagis.
Men tror att det bara blir pepparkaksbak en gång till innan jul.
Det märktes rejält att Filip inte är van vid att få äta så mycket socker.
Efter lite pepparkaksdes, EN pepparkaka och kanske 5 russin blev han helt speedad.
Kanllröd om kinderna, skrattandes, skrikandes sprang han runt i säkert 2 timmar.
När det närmade sig sovdags kl.19 va han inte alls glad längre. Tror han tyckte det va lite läskigt för han fattade ju inte alls vad som hände. Skrämmande att se vad lite socker kan göra för nån som är ovan. Vilket gift det är.

Idag fick jag sovmorgon men Filip väckte mej ganska fort ändå genom att springa fram och tillbaka i vardagsrummet och klappa på väggarna varje gång. Låg iaf kvar i sängen ett litet tag och tittade på TV. Så skönt att inte behöva gå upp på en gång. Det är inte ofta man kan ligga och dra sig ett tag.

Gick ut vid 9.30, helt underbart väder med massa SOOOOL! Filip verkade oxå ha accepterat snön och vi tog en ganska lång promenad. Han ville inte ens gå in vid 11 då det va dags för lunch. Utan ville knalla vidare. Men eftersom det inte går så fort när Filip går så började jag och Marcus att frysa så det blev ingång iaf.

Efter att Filip sovit middag gick vi till förrådet och lämnade lite grejer som jag ville få undan och hämtade ner den mörkgrå soffklädseln. Det blev jobbigare än jag trodde. Fick ta isär nästan hela soffan för att kunna byta den. Filip började kasta grejer på katten för att han inte fick nån uppmärksamhet och han lyssnade verkligen inte på varken mej eller Marcus.
Men efter att han ramlat ner från soffan då den stod med ryggstödet i golvet och han skulle klättra upp så lugnade han ner sig. Lite kramar och mys så blev han lugn igen.
Soffan blev snygg iaf. Nu ska det köpas ljusgrå dynor till köksstolarna (som jag ska måla vita) och fina julgardiner till köksfönstret så ska det nog bli fint.

Hade tänkt tvätta fönstrena idag men eftersom det började snöa och blåsa så mycket som det gjorde så fick jag överge den idén. Känns inte som om det gjorde så mycket. Jobbar ju bara en dag denna vecka så jag ska nog hinna med det ändå. :)

Imorrn blir det öppnis på förmiddan och sen kommer nog Marcus pappa hit och hälsar på.
Resten av veckan är proppad med saker att göra.
Därför ligger jag redan i sängen och ska sova. Kroppen är helt slut.
Om NÅGON har ett badkar till salu köper jag gärna det. Kollar på blocket hela tiden men antingen kostar dom för mycket eller så är dom riktigt risiga. Finns det inget mittemellan det?
Kroppen skriker efter ett bad varje kväll!!!

Kramar

Det kommer lite bilder från helgen senare då batteriet till kameran är på laddning just nu.


Fredag igen

Vart tar veckorna vägen? Har fullt upp plus att jag är så trött hela tiden att dagarna känns som en grå dimma. Ungefär som det underbara väder vi har hela tiden. *suck*

I lördags va vi till centrum då Marcus behövde förnya sin garderob ganska ordentligt. Hittade massa fina kläder. Ny vinterjacka blev det oxå. 3 pyjamasar till Filip gick på 600kr!!! Men fina är dom. :)
På kvällen va jag ute med min mamma grupp. Senast vi träffades allihop va i somras så det va kul att ses igen. Blev ganska tidigt, men jag va inte den som gäspade först! haha.
Vi retade nog upp ett äldre par som satt vid bordet bredvid vårt. Deras miner va obetalbara när dom blev surare och rödare från att höra allt vårt snack om gyn undersökningar, förslossningar osv. haha. Det va inget vulgärt prat heller utan vi använde fiiiina ord. Men dom gick väldigt fort efter att dom ätit klart.

I söndags var det ju farsdag. Marcus fick sovmorgon, precis som på lördan. :)
Sin present hade han redan öppnat när den kom med posten veckan innan. Men jag hade beställt en mugg med en bild på Filip som Marcus själv tagit. Jätte fin.
Sen lagade jag en (om jag får säga det själv) väldigt god lasagne. Filip stoppade i sig som om han inte fått mat på en vecka. Jätte kul.

Filip har fått tillbaka sin aptit ordentligt efter magsjukan iaf. Han vaknar 5.40 bara för att han är hungrig!!! Bompa säger han. Bompa har inte ens vaknat då! Dom sover säger jag. Det är fortfarande natt kl. 5.40! Får göra mer välling på kvällen se om han sover längre då. Kolsvart ute vid den tiden på dygnet. Och jag som är så trött hela tiden ändå.
5-10 minuter efter att Bolibompa börjat så hör man nån som säger kaka. Då är det dags för frukost alltså. *gäsp*

Resten av veckan i korthet:
Måndag: Öppnis
Tisdag: Jobb
Onsdag: Nacka Forum för att kolla in föräldrarnas nya firma lokaler. Jätte fina. Filip gillade inte alls högtryckstvätten. haha.
Torsdag: Könsultraljud på dan, möte på jobbet på kvällen.

Ultraljudet va jätte kul! Hade hänt en hel del sen vecka 18. Är ju i vecka 27 nu. (Det går så mycket fortare än förra gången). Vägen ca 1 kg och allt såg bra ut. Livigt var det också.
Filip ska iaf bli storebror åt en liten tjej! Kliar i fingrarna att få köpa fina tjejkläder nu. Namn har vi nog kommit överens om redan. Hade ett förslag redan innan. Nu har vi ett namn till, får se vilket som blir tilltalsnamnet.

Mötet på jobbet handlade om samma gamla grejer. Men det är väl alltid bra med lite repetition.

Nu är jag så slut att jag ska slänga mej in i duschen och sen sträcka ut mej i sängen. Ganska slutkörd efter 8 timmart på jobbet. Kan ju inte stå eller sitta i längre perioder. Får riktigt ont i ryggen när jag står. Sätter jag mej ner är det nån som protesterar direkt för det blir trångt. haha.

Imorrn är det jobb igen. 14-20. Hoppas att Filip är trött efter dagen på dagis att han sover lite längre.
Han har varit på ganska dåligt humör idag också. Va JÄTTE skönt att få lämna honom på dagis och åka till jobbet. hehe.
Men söt är han såklart ändå!

Kramar

Fredag kväll och så seg

Igår var jag och Filip iväg till öppnis som vanligt. :)
Började prata med en som bor nästan granne med oss, jätte kul. Har ju ingen större koll på vilka som bor här.
På kvällen fixade vi mest llite här hemma.

Idag var det jobb och dagis dag. Filip gillar verkligen att gå till dagis. Märks så väl att han behöver den stimulansen. Kände mej ganska pigg imorse kl.6 faktiskt. Även fast det nu börjar bli svårare att sova. Ont i ryggen och vaknar ganska ofta.
Det gick bra på jobbet och dan gick ganska fort. Passade på att handla inför helgen innan jag åkte hem. Väl hemma va Filip på ett riktigt bushumör och det va bara att ge sig in i leken. Han kittlades, kramades och lekte tittut.
Tror han hade kunnat hålla på hur länge som helst.
Fast sen blev han lite grinig då middan drog ut på tiden och trött var han nog också.

Nu sitter jag själv i soffan alldeles utslagen. Kunde lätt gått och lagt mej i sängen direkt efter att vi lagt Filip. Men det känns lite väl deprimerande på en fredagkväll. haha.

Igår fick jag världens längtan efter ett varmt bad! Bara ligga där och läsa. Så kom jag på den bästa födelsedagspresenten till mej, ett badkar såklart!
Kollade på blocket och hittade faktiskt en jätte fin. Se om det blir till att hämta den i helgen eller på måndag kanske.
Det var ett stort plus när vi bodde i vallentuna att det fanns ett badkar där. Längtar tillbaka lite i smyg enbart pga det.

Sen skulle ju Filip älska ett badkar han med. Som han plaskar och håller på. Känns tråkigt att han bara kan sitta i duschen och leka med ltie grejer. Så hoppas vi kan åka och hämta den om några dagar.
Är ju Marcus som ska fixa...min present ju!
Skulle inte tacka nej till ett bad just nu heller. Ont överallt, eller inte ont men trött i hela kroppen.

Imorrn blir det nog centrum på förmiddan och sen ut och käka på kvällen med vår fina mammagrupp. Jätte länge sen vi sågs allihop. Blir nog thaiwok...länge sen det med.

På söndag vet vi inte riktigt vad vi ska göra på dan. Men på kvällen ska jag fixa middag åt Marcus. Han är ju verligen den bästa pappan Filip skulle kunna ha. Dom är ett litet dreamteam!

Ska nog lägga mej i sängen och kolla på nån tjejfilm som Marcus aldrig vill se.
Vill ju inte sitta imorrn kväll och somna på restaurangen heller. Kul sällskap lixom. haha. Lite patetisk känner man sig.

Kramar


Helgen.

I fredags fick Filip äntligen gå tillbaka till dagis. Han hade längtat en hel del. Iaf efter att få va med andra än mamma och pappa. hehe.
Kom en kille där och kramades direkt när vi kommit in, hann inte ens ta av Filip skorna. Känns kul att han va efter längtad.
När Marcus hämtade Filip sa samma kille till sin mamma att han ville köpa Filip och ta med honom hem. Underbara dom är dom små. :)
Jobbade till 19.00, va jätte trött när jag kom hem men fastnade en stund framför datorn ändå.

I lördags tog vi en promenad på förmiddan för att hämta bården till Filips rum. (Vilken vi kväll märkte inte passar så bra så det blir till att måla om den blå delen i Filips rum). Så kan det gå.
Matade även änderna nere vid stationen. Filip tyckte inte det va lika kul denna gång. Va en and som hoppade mot Filip för att få tag i brödet han hade i hande och dom är ju ganska stora för honom. Han är ju så liiiiten. hehe.
Gick hem och sen var det i princip dags att åka till jobbet.
På kvällen va My (marcus lillesyrra) och hennes kille Sebbe förbi. Dom hade varit och käkat pizza och så under dan när en annan jobbade för fullt.
Men hann träffa dom lite iaf. Jag var nog inte så rolig med tanke på hur trött jag va.

Imorse fick jag iaf sovmorgon. Vaknade vid 9 tiden. Super sköööönt! Filip va på ett underbart humör, bara bus idag.
Jobbade 11-18. Kom hem till en ren lägenhet, dammsuget och skurat. Tända ljus på bordet, fläskfilé och till och med en super god potatisgratäng hade Marcus fått ihop. Tänker aldrig mer göra potatisgratäng. From nu är det Marcus avdelning, så god var den. Och han kommer aldrig mer kunna säga att han inte kan laga mat! Haha.
Så nu funkar inte den ursäkten längre.
Filip va fortfarande på lika bra humör. Hoppas det håller i sig till imorrn då det blir fotografering på öppnis.

Bilderna från dagis blev inte alls bra. Han ser inte bara ledsen ut på munnen men även ögonen ser så nedstämda ut. Sen sitter han och håller i en elefant eller nåt. Nä, dom bilderna blir tillbaka skickade. Fast gruppfotot blir kvar. Men fel på fotografen måste det ha varit då det är ett barn av 20 som ser liiite glad ut. Resten ser ut avv va riktigt less på att sitta där.

Såhär brukar ju Filip ofta se ut på bild. Matglad som vanligt.


I magen har det varit full fart. Va på mvc i torsdags och allt såg bra ut. Hjärtljuden låg på 140. Måste börja boka tid för ett till UL så vi kanske kan få veta om det är en tjej eller kille där inne. Kliar i fingrarna att få köpa nåt nu.
Nåt roligt mellan all värk i ryggen och höften.

Snart blir det sängen. Är som vanligt trött efter jobb helgen.

Kramar och tack igen älskling!

RSS 2.0