Nyårsafton!

Tiden över jul har gått riktigt fort. Ändå har vi mest tagit det lugnt. Både jag och Marcus har semester.
Julafton blev lugn, mina föräldrar kom hit lagom till kalle anka. Pappa klädde på sig tomtekläder efter maten och Filip började såklart gråta. Men sa iaf tack för presenterna och hej då. :)
Vi som trodde att det blev för få julklappar till honom, men efter att ha öppnat ungeför hälften så tröttnade han och gick runt med sin nya tandborste som vi slagit in på kul bara och lekte mest med den. haha. Det som man annars brukar få bråka om.



I söndags va vi till Marcus mamma där det blev julfirande igen. Ännu mer leksaker alltså. hehe. Får nog flytta till en större lägenhet snart. Men favoriten där blev nog 3-hjulig motorcykel som Filip kan köra runt med ute i vår. Han började köra runt redan där hos dom. hehe.

I måndags va jag och Marcus till IKEA. Fick presentkort dit i födelsedagspresent. Mamma fick va barnvakt, kändes lite lättare att ta sig runt på IKEA utan Filip. Och han hade säkert roligare där.
Men det vi va i mest behov utav va ju såklart slut. Så det får bli en resa till. Hittade lite annat smått och gott iofs. Men ont hade jag i höften efter att ha gått runt där i 2 timmar. Får se hur det funkar att jobba efter semestern igen. Där blir det ju till att stå upp i 6 timmar per dag. Ajajaj.

Idag ska vi hem till Marcus pappa och Birgitta. Det blir alltså en lugn nyårsafton. Blir spännande att se om jag ens orkar hålla mej vaken. Är så trött hela tiden, kan sova på dan när Filip sover middag men är ändå helt slut kl.21. Men det blir till att kämpa ikväll. Gott ska det bli med hummer iaf. :)
Synd att man måste hoppa över champangen bara. Får ta igen det nästa år.

Ska vila lite nu medans Filip sover så jag förhoppningsvis orkar hålla mej vaken.
haha, snacka om att man är tragisk. Men det får väl va så just nu.

Gott nytt år på er alla!
Kramar


Vardagsrummet innan och efter tapetseringen





Enda bilden efter tapetseringen som jag har just nu. :) Så morfar tomten fick va me.

Snabb uppdatering.

Vi har varit sjuka här hemma.
Mestadels Filip men nu fick jag mej också en släng av hans förkylning.
Har totalt ruttnat på att bara vara hemma. Jobbade iofs i helgen. Kände att det var näst sista helgen innan jag ska va hemma igen eftersom jag har 2 veckors semester över jul och nyår.
Så jag va tvungen att jobba ändå. Va helt slut igår kväll när jag kom hem.

Filip är nu såpass bra att han kan gå till dagis igen imorrn. Han kunde tyvärr inte va me på sitt första luciatåg i fredags. Men vi gick ut och tittade på iaf. Han sprang glatt runt med sin tomtedräkt och mössa här hemma istället och sjöng tipp tapp. :)
Nu börjar han även sjunga lite på blinka lilla stjärna. Så sött, tycker vi såklart!

Förvånas varje dag över att han är så pedantiskt. Skulle ta med nässpray till jobbet och hade ställt den på vardagsrumsbordet för att inte glömma. Då kommer han gåendes med den och skulle lägga "tillbaka" den på mitt nattduksbord. haha. går mer än gärna och kastar skräp. Hittar han en bit av felixs torrfoder eller om det ligger ett kuvert som man öppnat på bordet så slänger han det. Gäller att hålla lite koll bara att allt han slänger verkligen är skräp. ;)
Hjälpsam också, han blir besviken varje gång man kommer innanför dörren efter jobbet tex och inte hade nåt han kan bära in till köket. Kommer man med en tom matlåda tar han den ur påsen och lägger på diskbänken.
Undrar vart sjutton har han fått detta ifrån???


Idag var jag iväg till MVC. Hon ville mäta magen igen. Och visst ligger den fortfarande ovanför översta kurvan. Så sf-måttet låg på 33cm nu i vecka 31. Hon skickade en remiss till KS för tillväxtultraljud. Ska bli kul att få se tösen igen.
Och ännu gladare blev jag när hon sa att jag slipper göra glukosbelastning!!! Så det var ett väldigt bra besök hos BM idag.

Åkte direkt efteråt för att köpa en present till Marcus. På onsdag har vi varit förlovade i 7 år! Tiden går alldeles för fort.
Hoppas han blir glad iaf. Förvånad men glad hoppas jag på. hehe.

Nu ska jag duscha och krypa ner i sängen. Är inte riktigt frisk än och känner att det går bra så länge man inte gör nånting överhuvudtaget. Men så fort jag rör på mej det minsta så får jag betala för det sen. Får se hur det funkar på jobbet imorrn. Jobbar 11-19, men dagen börjar ju så tidigt med Filip ändå. *gäsp*

Kramar

Pepparkaksbak, sjuklingar och bad!

Känner att det börjar bli dags att dra sig till sängen efter en lång dag.
Kl.03 inatt väckte Filip oss med gallskrik. Tog upp honom och han va het som en potatis! Jepp, 39 graders feber.
Blev nästan arg på stackarn! Inte när vi skulle baka pepparkakor med föräldragruppen idag ju!
Jag som hade nyckeln till lokalen osv.
Men Filip fick va hemma med Marcus (som också är sjuk) och jag gick dit och bakade med dom andra. :)
Synd att Filip inte kunde komma med, han älskar ju att baka pepparkakor. Blir till att baka det hemma imorn istället.
Det va jätte kul att träffa dom andra iaf. Ella hade jag inte sett på över 6 månader!
Händer ju rätt mycket i denna ålder.

På eftermiddan åkte vi ÄNTLIGEN för att hämta badkaret vi hittat på blocket! Och vi slapp leta oss fram i stan och fick åka åt andra hållet istället. Rosersberg, och vi åkte inte fel en enda gång!! Det är inte dåligt för att vara oss. haha.
Badkaret fick precis och precis plats i bilen. Våga klaga på Suzuki!

Filip badade innan sovdags och han ville inte sluta. :)
Sist han badade va ju i vallentuna och han älskar det ju!
Precis som jag. Det va så skönt att ligga där i det varma vattnet! Kände alla spänningar i ryggen bara försvann.
Nu är jag sådär lagom trött och seg efteråt och ska gå och lägga mej i sängen.



Hoppas man kan sova lite mer inatt. Va uppe 23.30 och 02.00 på toa. Kl.3 vaknade ju Filip. Och sen väcktes jag av en snarkande Marcus!!! Behöver mer sömn!!
Men nu har jag mitt älskade badkar iaf! Tack älskling!

Kramar

Stor och otymplig...men så underbart! :)

Har inte riktigt orkat skriva här på ett tag. Är sååå trött på kvällarna och på dagarna hinner jag inte riktigt.
Magen växer och det ser ut att bli tillväxt ultraljud och glukosbelastning pga att sf måttet är så högt.
Ska till BM igen om 2 veckor och kolla om den fortfarande ligger ovanför översta kurvan.
Vet ju efter ultraljudet hos Dr Kulas att hon ligger på den vikt hon borde ligga på så det är bara magen som växer så enormt. hehe.
Enligt honom iaf.

Filip gick här hemma nästan en vecka och tjatade om Gun (hans dagisfröken). I fredags va han ju ledig från dagis eftersom vi skulle på kryssning för att fira Marcus syrra Agnetha som fyllde 50.
En kul resa, men liiite väl mycket fylla och ganska tidigt dessutom. Vi hade julbord (såååå gott) kl.21 och redan då hade en del svårt att stå upp.
Kl.23 tyckte jag att det började bli lite väl många som skulle kika ner i vagnen gungades med en öl i handen och fråga hur gammal Filip va så jag gick till hytten och la honom. Han sov iofs redan i vagnen men ville inte att nån skulle dimpa ner i vagnen på honom med rumpan först.


Marcus körde en helkväll verkligen och kom o la sig i hytten kl.8 på morron! :) Förstår inte hur han orkade. Själv är jag ju så tråkig på kvällarna nu. Men det går förhoppningsvis över. hehe.

Kändes bra att hans styvmor va me hela natten och såg till att han inte hamnade i trubbel. haha.
Lite impad av att hon va uppe o käkade frukost kl.9 ändå. En annan skulle legat däckad i sängen resten av dan.
Marcus kom upp vid 10 tiden tack vare att Filip tjatade lite. hehe, rätt åt honom. :)

Filip gillade verkligen att åka hiss på båten iaf, då man såg rätt ut över vattnet. Och varje gång hans kusin Max dök upp blev han så glad. Blev massa bus med honom i deras jätte fina hytt.

I tisdags blev Filip även glad att äntligen få gå till dagis igen. Detta prat om Gun, Irina och sen hans "tjej" Ida. Henne pratar han också om hela tiden här hemma. Ida, kraaaam. Så söt, en liten tjejtjusare redan. Och han verkar va populär hos henne oxå. Hon är 4. Det är ju sååå gulligt.

Det kommer nya ord ur Filip hela tiden. På kryssningen lärde han sig ordet hiss. Och det kommer nya ord nästan varje dag. Tar ett tag ibland innan man vet vad han menar, så han får kämpa lite.

Marcus har varit sjuk hemma sen i tisdags. Hoppas att jag och Filip klarar oss. Verkar inge trevligt det där. Och detta är min lediga helg, ingen lust att va sjuk då.

Imorrn blir det nog lugnt. Om vi inte hittar på nåt. På lördag förmiddag ska nästan hela föräldragruppen träffas och baka pepparkakor. Jätte kul att se alla barn igen. Man hinner ju inte.
Har i 2 veckor fått skjuta upp att Linda, Peter och Victor ska komma på middag då det hela tiden är nån som är sjuk på nåt sätt. Men vi försöker nästa vecka igen. hehe.

Nu är det dags för sängen...som sagt, jag är inte så rolig på kvällarna. Har rätt mycket sammandragningar nu också så att lägga sig i sängen och kolla film är kanske inte så fel.
Kram


RSS 2.0